Neem uw hond mee op vakantie

U kunt toch niet zonder elkaar?

Als u op vakantie gaat, kunt u uw trouwe viervoeter natuurlijk niet missen. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom zijn honden bij ons van harte welkom. In het naastgelegen losloopgebied kunnen u en uw hond genieten van de rust, ruimte en natuur op de Veluwe. Er zijn maximaal 2 honden per woning, jaarplaats of kampeerplaats toegestaan. 

Indien u in de winter bij ons verblijft, raden we aan verlichting (reflecterende halsband of riem) mee te nemen voor uw hond. Het kan in de avond echt heel donker zijn en een automobilist ziet u echt niet omdat er niet veel straatverlichting is bij ons in het buitengebied van Otterlo. Dat is natuurlijk fijn voor de (wilde) dieren, maar de mensen moeten zich er eventjes door aanpassen. Meer tips hieronder.

Wandelen met de Hond langs type Korhoen Herfst natuur

Uw hond is welkom.

Houd wel rekening met onze richtlijnen

 

AANGELIJND op Het Lorkenbos
Op het gehele terrein van Het Lorkenbos (ook bij de bungalows en kampeerplekken) dienen alle honden aangelijnd te zijn. U kunt wel zelf een schapennet bij de bungalow of op de kampeerplek plaatsen. 

 

LOSLOOPGEBIEDEN rondom het Lorkenbos
Op het heideveld en het mosbos (zie plaattegrond) mogen honden wel los lopen (indien u ze onder controle hebt). Ook is het gebied achter ons park langs een losloopgebied. Daar is een loslooproute uitgezet, welke is aangegeven met blauwe pijltjes (pootjes). 

 

DROLLEN OPRUIMEN
Mocht uw huisdier op ons park, bij de bungalow, kampeerplek of op het heideveld zijn behoefte doen, dan dient u dit zelf op te ruimen. Op de Heide is erg belangrijk omdat de grond waar de heide staat schraal is. Hondendrollen zorgen voor een te goede bemesting, zodat er andere planten zullen gaan groeien, die de heide verdringt. 

Aan de rand van het heideveld vindt u een aantal plekken waar u hondenpoepzakjes kunt verkrijgen. Deze dienen in de daarvoor bestemde afvalemmer te worden gedeponeerd. Waarvoor alvast hartelijk dank. 

In een gehuurde bungalow

hebben we ook regels:

  1. Geef uw huisdier een eigen ligplaats (niet op banken of bedden)
  2. Geluidsoverlast (overmatig blaffen) wordt niet toegestaan
  3. Uw hond is in een vreemd huis. Laat hem niet alleen. 
  4. U dient de bungalow bij vetrek goed te stofzuigen (met nadruk op de banken en gorijnen) 

 

hondenpoep prullenbak

Wandelen met uw hond

Omheinde losloopgebieden 

U kunt lekker wandelen en uw hond kan spelen met andere honden

 

't (Het) Leesten in Ugchelen 

bij Apeldoorn is een heus, groot Hondenbos (een deel is geheel omheind) met natte neuzenroute.
Link naar de parkeerplaats. 

Hoenderloseweg 191
7339 GG Ugchelen

hond

Staatsbosbeheer Harskamp (± 10 minuten met de auto) 

In boswachterij Kootwijk (Veluwe) ligt losloopgebied Harskamp. Dit losloopgebied is van 17 hectare is omheind en honden mogen er het hele jaar door los lopen. Doordat het gebied volledig omheind is, is het ideaal voor jonge honden die nog niet goed onder appel staan.

Het gebied bestaat uit grof dennebos met hier en daar ook loofbomen. Er loopt nog een ruiterpad doorheen, maar deze is niet meer in gebruik. Je zult hier dus geen paarden tegen komen.

Een rondje langs de hekken is ongeveer 2 km, maar als je kris kras de paadjes neemt kan je hier met gemak een dik uur wandelen. De paden zijn niet verhard maar wel stevig. Met uitzondering van lange natte periodes, zijn ze redelijk goed begaanbaar voor (sportieve) rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Parkeren aan Houtvester van 't Hoff weg. 

Bekijk deze locatie via google maps

 

Losloopgebied Kootwijkerduin (± 15 minuten met de auto)

Kootwijkerduin is een prachtig deel van de Veluwe waar honden het hele jaar door los mogen lopen. Het losloopgebied is omheind en meet 56 hectare. Het bevindt zich tussen de spoorwegovergang en het Kootwijkerduin pannenkoekenhuis.

Kootwijkerduin bestaat uit zandige wildernis, afgewisseld met bemoste gebieden en naaldbossen. Het gebied heeft een vele leuke bospaadjes en open vlaktes waar honden heerlijk kunnen rennen en spelen!

Er is geen (zwem)water in dit losloopgebied, hou daar met name op warme dagen rekening mee. Als je een langere wandeling wilt maken zijn honden in de omliggende bossen en zandduinen ook welkom, mits aangelijnd.

U kunt (gratis) parkeren op de Veluwe parkeerplaats aan de Nieuw Milligenseweg in Kootwijk. Vanaf hier steekt u de Nieuw Milligenseweg over en loopt u direct het losloopgebied in.

Parkeerplaats

 

------------------------------

Zoekpagina's

Er zijn nog veel meer plekken waar je met de hond heerlijk kunt wandelen. Gebruik een van de zoekpagina's om er 1 te vinden. 

Per provincie: 
https://www.doggo.nl/overzicht-losloopgebieden/ 
http://hondenlosloopgebieden.nl/

Zwemmen met uw hond

Of alleen uw hond(en)

Loofles in Kootwijk - Leuke grote plas
Als het een paar dagen vriest, kan er hier al snel geshaatst worden. 
Gratis toegang. 

Hier kunt u parkeren.
-----------------------------------
Zeumeren in Voorthuizen (Onderdeel van Leisurelands)

De gezelligste hondenstranden in Gelderland zijn weer geopend! Een mooie plek om samen met jouw trouwe viervoeter te genieten van de juiste combinatie van strand, water en groen!

Het gehele hondenseizoen (1 oktober tot 1 mei) nodigen we jou en je hond uit om onze recreatiegebieden te ontdekken. Bezoek één van onze gebieden bij jou in de buurt of ontdek een gebied dat je nog niet kent. Laat je verrassen door de diversiteit op onze gebieden. Honden kunnen overal zwemmen, ravotten, spelen en andere hondenvriendjes maken tijdens onze verschillende hondenactiviteiten. Lees snel verder en ontdek waar je een lekkere strandwandeling met je hond kan maken.
Gratis toegang. Wel betalen om auto te parkeren.
Honden los jaarlijks toegestaan van 1 okt tot 1 mei

Link naar Google maps

Bekijk de website hier
-----------------------------------

Hond zwemmen

Hulpdiensten

Is uw hond ziek?

Dierenarts

In Otterlo zijn 2 dierenartsen: 

Holistische dierenpraktijk 2D

https://dap2d.nl/

 

De oase

Dorpsstraat 15c
6731 AS Otterlo
Nederland
Telefoon: 0318 590403
Bezoek de website

 

 

Dierenspeciaalzaak in Otterlo

Phoenix Diervoeding

Wij zijn gespecialiseerd in gezonde voeding voor de hond, kat, knaagdier en vogel. In onze winkel vindt u een ruim assortiment verzorgingsproducten, natuurlijke medicijnen en supplementen. Ook voor het speelgoed voor uw huisdier en andere benodigdheden kunnen wij u van dienst zijn.

Dorpsstraat 15 b in Otterlo
Dit is het steegje tegenover Supermarkt de Spar. Rechts naast Lokaal 17 kunt u hier in lopen. 

Link naar de website