Dagje uit

De natuur is de belangrijkste attractie op de Veluwe. Daarvoor komen jaarlijks miljoenen mensen ons gebied bezoeken en brengen er de nacht door. Maar, hier op de Veluwe zijn ook mooie dagattracties gevestigd, die voor iedereen leuke dingen hebben. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje. 

 

Specifiek leuke dingen doen met de kids:
Bezoek ook eens deze pagina's: 
Go kids Arnhem - Betuwe
Veluwe met kinderen

Kind klimmen natuur Omgeving natuur wandelen

Otterlo Events

In de bossen rondom het terrein zijn de mogelijkheden eindeloos. Van een survival-avontuur tot schitterende rit door de Veluwse wildernis. Otterlo Events (onze buurman) biedt de bijzonderste dagjes uit op het gebied van motortechniek. Ze bieden allerlei leuke gemotoriseerde activiteiten in een variërend budget. Cross met een 4×4 terreinwagen over hun eigen parcours in de bossen. Trek er een dag op uit met een ouderwetse Trabant of beleef een ware Dakar Experience. Trotseer de Veluwse wildernis in een stoere Jeep Wrangler of een Land Rover.

Otterlo Events
Mosselsepad 28 Otterlo
100 meter vanaf Het Lorkenbos

Link naar Otterlo Events

Beekse hoeve Otterlo Safaririt

De Beekse Hoeve

De Beekse Hoeve (nog een buurman) is gespecialiseerd in het organiseren van familie en bedrijfsfeesten. Complete arrangementen of een losse activiteit, alles is mogelijk. Onder de mogelijkheden behoren onder andere:

 

1. Pijl & boog schieten

2. Huiffietsen huren

3. Oud Hollandse spellen

4. Vlotten Bouwen

5. Safari Express

 

Beekse Hoeve
Heideweg 2a Otterlo
450 meter vanaf Het Lorkenbos

 

Nederlands Tegelmuseum

Een museum voor alleen volwassenen? Nee hoor! In Otterlo, in het Tegelmuseum kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar leuk terecht. 

Tegels beschilderen:

Kinderfeestje: Kinderen komen met hun vriendjes en vriendinnetjes naar hun video kijken, daarna gaan ze met zijn allen een speurtocht door het museum maken en dan volgt het aller leukste: Ze ontwerpen en beschilderen een echte tegel.  

Dit programma is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en het duurt ongeveer anderhalf uur.

Het museum ligt aan de rand van Otterlo, vlak bij bos en heide. Het adres is: Eikenzoom 12, 6731 BH Otterlo.

Burgers Zoo

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt. In 1988 werd de Bush geopend: anderhalve hectare tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen. Daarnaast is er een Mexicaans-Amerikaanse rotswoestijn (Desert), koraalrif in de Indopacifische Oceaan (Ocean), savannevlakte met o.a. giraffes en neushoorns (Safari) en Maleis regenwoud (Rimba). Het nieuwste ecosysteem, de grootste overdekte Mangrove van de wereld, is gebaseerd op hun natuurgebied in Belize dat zij al ongeveer 30 jaar beheren! Hier ontdekt u o.a. vlinders, zeekoeien en verschillende krabben!

Locatie
Antoon van Hooffplein 1 Arnhem
18 km vanaf Het Lorkenbos

Link website

 

Zeumeren

Zeumeren is een veelzijdig recreatiegebied met diverse sportieve activiteiten, verschillende zandstranden, ruime ligweiden en goede faciliteiten. Door de horecagelegenheden, activiteiten en de ligging midden in Nederland is het gebied een ideale locatie voor bijvoorbeeld een dagje uit met het gezin. Op Zeumeren kunt u onder andere shortgolfen, waterskiën, midgetgolfen, footgolfen, wakeboarden, SUPpen, kanoën, zwemmen, zonnen en binnen en buiten spelen in het grootste avonturenparadijs van Nederland!

Locatie
Stroetweg 7 Voorthuizen
18 km vanaf Het Lorkenbos

 

Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark. Hun gasten maken kennis met zo’n 35 verschillende apensoorten: bijna 300 apen, waarvan ongeveer de helft los tussen de bezoekers loopt. Bovendien leven de apen in grote, natuurlijke verblijven. Zo stimuleren ze hun natuurlijke gedrag en zie jij de apen op hun mooist. Jaarlijks beleven zo’n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit in Apenheul. In 2016 zijn ze zelfs verkozen tot Leukste uitje van Nederland!

Locatie
Wilslaan 21 Apeldoorn
21 km vanaf Het Lorkenbos

Link website

Openlucht Museum Arnhem (15 minuten rijden via Schaarsbergen)

Gratis toegang voor Museumkaarthouders.

 

Kinderparadijs Malkenschoten

Bouw uw eigen hut, klim en klauter er op los in het uitdagende parcours of stap met uw vrienden in de waterfietsen! De dieren voeren, spetteren op de spetterplek, trampoline springen, midgetgolfen en een rondje over het park in de Binkybus. U ontdekt het bij Kinderparadijs Malkenschoten. Na het spelen is het heerlijk zitten en smullen op het grote en deels overdekte horecaterras.

Locatie
Dubbelbeek 4 Apeldoorn
22 km vanaf Het Lorkenbos

Link website

 

Julianatoren

Het leukste dagje uit voor kinderen tot 10 jaar is Kinderpretpark Julianatoren! Midden in de Veluwse bossen geniet u van de ruim 60 te gekke attracties en mooie shows.

Locatie
Amersfoortseweg 35 Apeldoorn
25 km vanaf Het Lorkenbos

Link website

 

Ouwehands dierenpark

Of u nu gorilla's bewondert op tien meter hoogte in Gorilla Adventure of vanuit de observatiepost de beren bespiedt in Het Berenbos. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken in Ouwehands Dierenpark!

Uniek in Nederland. Bewonder de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van het traditioneel Chinese gebouwde Pandasia en ervaar de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg uw reis door Pandasia. Hier leert u over de reuzenpanda’s en de andere Aziatische diersoorten die hier leven zoals de koeskoes, kleine panda’s en muntjaks.

Locatie
Grebbeweg 111 Rhenen
34 km vanaf Het Lorkenbos

Link website

 

Dolfinarium

In het Dolfinarium leven tuimelaardolfijnen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, bruinvissen en duizenden vissen. Als bezoeker leert u deze dieren op een leuke, laagdrempelige, maar ook inhoudelijke manier écht kennen.  Tijdens tien spetterende voorstellingen wordt u verrast en ontroerd als u ziet wat ze allemaal kunnen. Daarbij wordt elke zintuig aangesproken. Het delen van kennis over zeezoogdieren, de natuur, het belang van behoud ervan, het is allemaal ‘verpakt’ in een gezellig, leuk dagje uit. 

Locatie
Zuiderzeeboulevard 22 Harderwijk
35 km vanaf Het Lorkenbos

Link website

Overdekte uitjes

Overdekt dagje uit

Op de Veluwe is er voor iedereen het hele jaar van alles te doen. In ieder jaargetijde is er een gepast aanbod. Ook wanneer het weer iets minder is zijn er genoeg indoor activiteiten.

Zwemmen

Er zijn verschillende (overdekte) zwembaden in de regio.

Sauna's

Jumpen

Bioscoop

  • Pathé Ede, Arnhem & Apeldoorn
  • Vue in Amersfoort, met ligstoelen en 4D films
  • Gigiant in Apeldoorn, voor liefhebbers van Arthouse films, docu’s en “vergeten” pareltjes

 

Indoor speeltuinen

Indoor activiteiten centrums

Bowlen

Overige

To do met kinderen

  • Go kids is een verzamelwebsite waar heeeeeel veel tips op zijn verzameld
  • Veluwe met kinderen is ook zeker een aanrader om eens te bezoeken

Evenementen (markten etc)

We proberen onze lijst up-to-date te houden. Hier treft u een kleine selectie van de activiteiten op korte afstand van Het Lorkenbos. >>> Bekijk de tips

Knutselen recreatie blokhut kind kids