Al sinds 1954: “Het Lorkenbos”

Nog steeds staat de natuur centraal

Sinds 1954 verwelkomt ons familiebedrijf haar gasten op een van de mooiste plekjes van de Veluwe. Vakantieoord Het Lorkenbos is omringd door zandverstuivingen, heidevelden en bossen. 

Er valt enorm veel te ontdekken. De Veluwe staat bekend als het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland waar wild vrij kan rondlopen. De kans is groot dat u edelherten of wilde zwijnen tegenkomt op of rondom ons park. 

KMM Museum en de Hoge Veluwe om de hoek

Ook de ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe met haar wereldberoemde Kröller-Müller Museum is nog geen drie kilometer van Het Lorkenbos. Maar niet alleen wild- en natuurliefhebbers kunnen zich op de Veluwe goed vermaken. In de omgeving zijn ook allerlei sportieve activiteiten, zoals fietsen, wand-beklimmen, buggy rijden, klimmen in het klimbos, zwemmen en paardrijden.

Luchtfoto het lorkenbos Heide in de winter
Jongen glijdend van de waterglijbaan

Zwemmen op vakantieoord Het Lorkenbos

Het Lorkenbos heeft twee verwarmde buitenzwembaden, welke we jaarlijks hopen te kunnen openen van juni tot en met augustus. Wanneer het zwembad precies open gaat is nooit van te voren bekend, dit is sterk afhankelijk van het weer.

Faciliteiten

Speeltuinen

Op ons park zijn 3 speeltuinen. Daar staan diverse soorten speeltoestellen waaronder glijbanen, zandbakken, klimtoestellen, draaimolens, wipkippen en evenwichtsbalken. Bij de speeltuin op Het Lorkenbos Midden treft u ook een volleybalnet, zwembad en een kabelbaan. Ook zijn er plekjes waar u samen een balletje kunt trappen. Wij hebben bij de zandbakken speelgoed neergelegd.

Meisje in de speeltuin -  recreatie

Dineren op Het Lorkenbos

Restaurant Zuiderzand

Zoals onze naam al doet vermoeden, vindt u Zuiderzand aan de zuidkant van het Lorkenbos. Als u het zandpad naast de heide volgt en tussen de groene vlaggen doorgaat, vindt u Zuiderzand aan uw rechterzijde. Het restaurant heeft naast een gezellige binnenruimte met bar ook een overdekt terras met openhaard. Er is plek voor kleine en grote gasten. Lees meer

Leuk voor de kids!!

Gratis leenskelters

Op Het Lorkenbos Midden en Noord zijn trapskelters te leen. Met een muntstuk van €2,- kunnen kinderen even lekker crossen op een skelter. De €2,- krijgen ze weer terug zodra de skelter weer op de juiste plaats is geparkeerd. Vergeet dus niet om €2,- munten mee te brengen!

 

In vakantieperioden

Recreatieteam Lorkenbos

Door het enthousiaste Recreatieteam van Het Lorkenbos worden veel leuke activiteiten georganiseerd om het jong en oud zo veel mogelijk naar de zin te maken. Link

 

Rolstoel- en MIVA- vriendelijk

Vakantie-Zorg op het Lorkenbos

U wilt graag op vakantie, maar u of uw partner heeft zorg nodig? Geen probleem. Dankzij Icare Wijkverpleging kunt u bij ons op het vakantieoord verblijven. Icare biedt een compleet pakket aan zorg, zoals persoonlijke verzorging, verpleging, nachtzorg, specialistische zorg, verpleegtechnische zorg en zorg voor dementerenden. Wilt u weten wat Icare voor u kan bieden? Neem contact op met de teams op de Veluwe. >> Lees meer over vakantie met zorg

Unieke locatie, mooiste stukje Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe met haar wereldberoemde Kröller-Müller Museum is nog geen drie kilometer van Het Lorkenbos. Maar niet alleen wild- en natuurliefhebbers kunnen zich op de Veluwe goed vermaken. In de omgeving zijn ook allerlei sportieve activiteiten, zoals fietsen, wand-beklimmen, buggy rijden, klimmen in het klimbos, zwemmen en paardrijden.