Omgeving

Het Lorkenbos is al jaren een geliefd vakantieoord voor mensen die houden van de natuur, wandelen, fietsen en leuke uitstapjes. Juist vanwege de rust op en vele uitgaansmogelijkheden nabij het park, is het Lorkenbos erg in trek bij rustzoekers, families, hondenbezitters, gezinnen met kinderen en  zorginstellingen.

In het hart van de Veluwe, aan de rand van het dorpje Otterlo en de hei, vindt u alles wat u zoekt om helemaal te ontspannen. Direct vanaf het park kunt u eindeloos wandelen en fietsen door schitterende bossen en over prachtige heidevelden.

dauwe op de heide omgeving natuur wild herten natuur
folders activiteiten cultuur natuur

Cultureel

Het Lorkenbos is een goede uitvalsbasis voor culturele uitstapjes. Zo zijn bijzondere gebouwen als Paleis Het Loo in Apeldoorn zeker een bezoekje waard. Maar ook in Otterlo zelf vindt u verschillende musea. Centraal in het dorp ligt het Nederlands Tegelmuseum en op Het Nationale Park De Hoge Veluwe vindt u het wereldberoemde Krӧller-Müller Museum. Ver heeft Arnhem het Nederlands Openluchtmuseum, maar ook het Watermuseum en het Airborne Museum 'Hartenstein' . In onze receptie liggen diverse folders van deze musea. 

Recreatief

In de omgeving zijn vele attractieparken te vinden met in- en outdoor activiteiten. Zo is er voor ieder wat wils en heeft u zowel met regen als met zon een leuke vakantie.

Horeca eten drinken darten speeltuin

Horeca

In Otterlo en de nabije omgeving zijn vele diverse horeca gelegenheden! Heerlijk gezellig in een bruin café eten en drinken is hier mogelijk. Maar pannenkoeken, pizza's, tappas, hutspot, een goede steak of Veluwse Seizoensgerechten kunt u hier ook vinden!  Kunt u op onze site niet vinden wat u zoekt, laat het ons gerust weten, wij helpen u graag met het vinden van een geschikt adres.
 

Natuur op de Veluwe

De Veluwe is niet alleen het Nationale Park De Hoge Veluwe. De Veluwe is een groot gebied van de provincie Gelderland waar bos, heide en zandvlaktes en natuurlijk de dorpen en steden elkaar afwisselen. Op De Veluwe kom je gebieden tegen als De Planken Wambuis, het Mosselse zand, Het Wekeromse zand, het Kootwijkerzand en de Posbank. 

Meer over de omgeving

Bronst: burlende edelherten

Vanaf begin september is het zo ver. De edelherten op de Veluwe gaan op zoek naar liefde.

Dat betekent veel rivaliteit. Wie is de grootste, sterkste, knapste en wie krijgt het vrouwtje?

Daar gaat het bij de mens ook (vaak) om, maar bij de edelherten is dat niet het gehele jaar. Slechts een aantal maanden vliegen de testosteron u hier om de oren. Het is overal te horen. Het zit in de lucht en u voelt en hoort het!

Waarom?
Het oergeluid (burlen)  wat deze prachtige dieren produceren is omdat het paartijd is. De 'bronst' is aangebroken. Het burlen gebeurt om andere mannetjes af te schrikken of te imponeren. Als een mannetje het geluid hoort, weet hij waar een potentiële gevechtspartner te vinden is. Het kan er hard aan to gaan tussen deze mannen. De winnaar krijgt namelijk de gunst van het vrouwtje.

Op Het Lorkenbos kunt u dit overdag en 's nachts goed horen. De edelherten die in onze buurt leven doen er natuurlijk ook aan mee. U kunt ze gaan spotten, zelf of met een georganiseerde excursie (aanrader). Op zo'n excursie hoort en ziet u veel over deze prachtige dieren. 

Excursies worden tijdens de Bronst georganiseerd door diverse organisaties.

  • Natuurcentrum Veluwe (Ede)
  • Staatsbosbeheer
  • Hoge Veluwe
Edelhert

Shoppen in de omgeving van Otterlo

De kleine maar gezellige dorpskern van Otterlo bevat een aantal winkels en restaurants. Otterlo ligt centraal tussen de drie steden Ede, Apeldoorn en Arnhem. Deze steden zijn met de fiets, de auto en ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Vlakbij liggen de dorpen Harskamp, Wekerom en Lunteren.

  • Iedere maandag van 8.00 uur tot 13.00 uur is er markt in Ede centrum
  • Iedere zaterdag van 8.00 uur tot 17.00 uur is er markt in Ede centrum
  • Iedere vrijdag is het koopavond in Otterlo en Ede
  • Iedere donderdag is het koopavond in Arnhem en Apeldoorn